Contact information
Stora Åvägen 1
SE-436 34 Askim
Phone
+46 (0)31 94 00 00

kontakt@templar.se

B2C – Tjörn Runt by COWI

B2C – Tjörn Runt by COWI2018-12-16T19:33:33+00:00

Project Description

Pressmeddelande Göteborg 150128

Tjörn Runt by COWI utvecklas genom samarbete med eventbolaget Templar Events

Från och med i år står Stenungsunds Segelsällskap och Templar Events tillsammans vid rodret för Tjörn Runt by COWI. Två rutinerade partners med helt olika bakgrund ska nu driva seglingstävlingen vidare.

– Klubben har nått en gräns vad gäller det nuvarande arrangemangets storlek. För att öka omfattningen med aktiviteter och festligheter ser vi att det måste hanteras av andra än klubbmedlemmarna, berättar Lars Berglund, ordförande i klubbens bolag SSS Arrangemang AB.
– Att få arbeta med den här fantastiska tävlingen känns otroligt spännande och vi tror att styrkan i samarbetet ligger i den gedigna erfarenhet och kunskap som Stenungsunds Segelsällskap har av segling och den som vi har från evenemang. Dialogen kring samarbetet har pågått de senaste sex månaderna och vi var även på plats under 2014 års upplaga för att tidigt skaffa oss full insikt i evenemanget. Tillsammans har vi nu landat en helt ny plattform att arbeta ifrån, säger Martin Ehk, partner på Templar Events.

För Stenungsunds Segelsällskap är det viktigt att klubbens medlemmar och boende i regionen fortsatt ska känna en stolthet för varumärket Tjörn Runt.

– Vi ser en stor potential i Tjörn Runt by COWI som koncept, men också i de utvecklingsmöjligheter som finns runt omkring själva tävlingen. Vårt mål med samarbetet är att våra idéer och vår handlingskraft ska bidra till den utveckling som behövs för att arrangemanget ska bli ännu bättre, fortsätter Martin Ehk.

Bakgrund

Stenungsunds Segelsällskap är en av Sveriges största segelklubbar med 1 100 medlemmar. Tjörn Runt har arrangerats sedan 1964 och är en kappsegling där olympiamästare och familjeseglare samsas på samma banor och tävlar under samma förutsättningar. Rundningsmärket är ön Tjörn på västkusten. SSS Arrangemang AB ägs av Stenungsunds Segelsällskap och arrangerar på uppdrag av klubben Tjörn Runt by COWI. Templar Events är en kreativ eventbyrå med omfattande erfarenhet av event. Med fokus på att bygga starka varumärken med event som primär marknadskanal har de bland annat arbetat med stora idrottsevenemang som Gothia Cup, Partille Cup och Sverigetouren i beachvolleyboll.

För mer information kontakta:
Martin Ehk, partner på Templar Events, tfn: 031-94 00 00
www.stss.se och www.templar.se
Bilder för fri publicering: http://goo.gl/K60VOQ

PDF: Pressmeddelande Templar Events – Tjörn Runt

 

Video

http://www.blur.se/2014/08/29/tjorn-runt-2014-filmen/